H A Y A

KOSTELOOS | LETSELSCHADE | CLAIMEN |

Letselschade berekenen

Letselschade berekenen?

Letselschade berekenen is niet eenvoudig. Over het algemeen geldt dat hoe zwaarder het letsel, hoe lastiger het wordt om letselschade te berekenen. Dat klinkt logisch, maar is het niet. Een eenvoudige verwonding vraagt om een paar dagen herstel, hooguit om enkele weken. Dit zal op zich niet zo heel veel kosten met zich meebrengen. Bij letselschade berekenen is ook een belangrijke factor of u weer volledig zult herstellen van het letsel. Kunt u bijvoorbeeld in de toekomst maar gedeeltelijk weer aan het werk? Dan brengt dit hoge kosten met zich mee. Het berekenen van inkomensschade is ingewikkeld en vraagt om hulp van een wiskunde letselschade expert van HAYA. Kies voor een letselschade expert van HAYA Letselschade voor persoonlijke en professionele hulp.

letselschade-berekenen-smartengeld
HAYA wiskundigen brengen alle schadecomponenten in kaart.

Letselschade berekenen in eenvoudige zaken.

U heeft recht op een schadevergoeding. Bijvoorbeeld als u betrokken bent geraakt bij een verkeersongeval als en letsel heeft opgelopen. Zelfs al bij een blauwe plek of een tijdelijk ongemak! Een voorwaarde daarvoor is dat de andere partij aansprakelijk kan worden gesteld voor uw schade. Soms heeft u ook recht op schadevergoeding als het ongeval uw eigen schuld was. Als fietser of voetganger heeft u altijd recht op minimaal 50% letselschadevergoeding, ongeacht de schuldvraag.

Het berekenen van letselschade is ook afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Als u een been breekt, dan kunt u misschien uw kantoorwerk vrij snel weer oppakken. Breekt u echter een vinger en heeft een kantoorbaan? Dan kunnen de gevolgen van dit ‘relatief eenvoudig’ letsel toch groot zijn. 

Is er sprake van eenvoudige letsel? Dan bestaat de berekening van de letselschade doorgaans uit de directe kosten. Te denken aan medische kosten en schade aan uw kleding. Is uw bril beschadigd en heeft u schrammen op uw gezicht? Laat uw letselschade berekenen. Daarnaast heeft u misschien kosten voor een taxi gemaakt of heeft u tijdelijk minder inkomsten. U komt zelfs in aanmerking voor een vergoeding voor het uitlaten van uw hond!

Letselschade berekenen in ernstige zaken. Hoe gaat dat?

kantoor-utrecht-letselschade-berekenen-achterzijde

Er kan ook sprake zijn van een ongeval waarbij u ernstig gewond geraakt. In dat geval is het berekenen van de letselschade een stuk ingewikkelder. We nemen als voorbeeld een situatie waarbij een man door een auto-ongeluk ernstig letsel heeft opgelopen. De andere partij is aansprakelijk voor het ongeval. De benadeelde heeft meerdere botbreuken, een diepe snee in zijn arm en een whiplash. Dat kan allemaal het gevolg zijn van een kop-staartbotsing. Het berekenen van de hoogte van de letselschade is nu een stuk ingewikkelder.

De man ligt even in het ziekenhuis en moet meerdere operaties ondergaan. De snee in zijn arm heeft ernstige gevolgen: er is een zenuw geraakt waardoor hij zijn arm niet meer voor 100% zal kunnen gebruiken. De botbreuken herstellen gelukkig volledig. De whiplash  daarentegen levert langdurig veel klachten op waaronder hoofdpijn en duizeligheid. Het slachtoffer kan lange tijd niet werken en het is nog maar de vraag of hij ooit weer volledig aan het werk zal kunnen gaan. Het slachtoffer werkte als ZZP’er in de bouw en heeft zijn armen bij dit werk hard nodig.
Wij zien dergelijke situaties vaak terug en weten daar raad mee. Niet langer wachten en direct berekenen?

Wat komt er allemaal voor vergoeding in aanmerking?

Veel meer dan u zou denken.

Bij letselschade berekenen komen in ieder geval altijd de directe kosten in aanmerking voor vergoeding. Daarnaast kan er gevolgschade zijn en bestaat er recht op smartengeld. Daaruit ontstaat de volgende vraag, hoe kan ik smartengeld berekenen? In de situatie van de ernstig gewonde man bestaat ook recht op smartengeld. Hij kan zijn werk niet meer uitvoeren. Zijn geliefde sport niet meer beoefenen en hij kan zijn kinderen niet meer optillen. Letselschade  kan effect hebben op het hele leven, op het gevoel van welzijn en effecten hebben op familie. Soms is het nodig om te verhuizen of zijn aanpassingen aan een woning nodig. Ook die kosten komen in aanmerking voor vergoeding.
U ziet, letselschade berekenen is ingewikkeld en hangt af van allerlei factoren. Schakel daarom een expert in, zodat u krijgt waar u recht op heeft.

HAYA Letselschade is zo’n expert. Wij hebben een jarenlange ervaring met het claimen van letselschade en helpen u graag. Wij bezoeken u thuis, door heel Nederland, vanuit onze kantoren in Rotterdam  (hoofdkantoor), Amsterdam  en Utrecht. Ook kunnen wij uw rechten volledig digitaal behartigen. Op onze website vindt u veel informatie over onze werkwijze en kunt u al een globale letselschade berekening maken voor uw eigen letselschade. Neem gerust contact  met ons op voor vrijblijvende informatie.

Persoonlijke letselschade berekening maken